Αλέξανδρος Μανωλίδης

Χειροπρακτικός σπονδυλικής στήλης (Spineworks)
Φυσικοπαθητικός - Ιριδολόγος – Ρεφλεξολόγος

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ

Κάθε όργανο αντανακλά πληροφορίες στην ίριδα.

Η ιστορία της Ιριδολογίας

Η ιριδολογία επινοήθηκε από τον Oύγγρο γιατρό Ignatz von Péczely τον 19ο αιώνα. Ξεκίνησε τη δημιουργία του χάρτη του ματιού, παρατηρώντας τις ομοιότητες στις ίριδες των ασθενών του που είχαν παρόμοιες ασθένειες.

Ο Peczely ήταν ο πραγματικός πατέρας της Ιριδολογίας (1826-1911).

Όταν ήταν ακόμα 11 χρόνων, ο Von Peczely λέγεται πως προσπάθησε να απελευθερώσει μια κουκουβάγια που είχε παγιδευτεί στο κήπο, όταν ξαφνικά της έσπασε χωρίς να το θέλει το ένα πόδι. Παρατήρησε σχεδόν αμέσως την εμφάνιση μιας σκοτεινής λουρίδας στο κάτω μέρος του ματιού της. Ο νεαρός Von Peczely της έδεσε το πόδι, την περιέθαλψε μέχρι να γίνει καλά και κατόπιν την απελευθέρωσε.

 

Παρόλα αυτά, το πουλί παρέμεινε στον κήπο του για αρκετά χρόνια και αργότερα ο Von Peczely παρατήρησε την εμφάνιση λευκών και διασταυρούμενων γραμμών σ' εκείνο το τμήμα του ματιού που αρχικά υπήρχε η σκοτεινή λουρίδα. Το γεγονός του έκανε ζωηρή εντύπωση και διατηρήθηκε στη μνήμη του.

 

Μάλιστα, αυτό ήταν η αιτία που αργότερα σπούδασε Ιατρική και ασχολήθηκε με τη μελέτη της ίριδας των ασθενών του σε σημείο που για τους ιριδολόγους όλου του κόσμου να ονομάζεται σήμερα ο πατέρας της ιριδολογίας. Σύντομα ανακάλυψε τη σχέση διαφόρων οργάνων με την ίριδα και άρχισε να κάνει ιριδοσκόπηση στα μάτια των ασθενών του.

Τι μυστικά κρύβουν τα μάτια σου;

Κάθε ζευγάρι μάτια έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία. Μόνο που πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα τους για να τα διαβάσεις. Πιο συγκεκριμένα, τη γλώσσα που μιλάει ή ίριδα, η κόρη και τα αγγεία του ματιού. Είναι η γλώσσα που ξεκίνησε να μεταφράσει, εκατό χρόνια πριν, η επικουρική επιστημονική μέθοδος που ονομάζεται Iριδολογία.

Οι γνώσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα της ολιστικής εναλλακτικής φυσικής θεραπευτικής έχουν αποκτηθεί μετά από εκτεταμένες έρευνες σε πολλές χώρες, όπως: η Αμερική, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Γαλλία και η Γερμανία.

 

Παρεμπιπτόντως, στη Ρωσία υπάρχει ανεξάρτητη πανεπιστημιακή έδρα για την Ιριδολογία. (Οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει πολύ στην επιστήμη της Ιριδολογίας).

​Είναι γνωστό ότι ο Ιπποκράτης εξέταζε τις αλλαγές στο χρώμα των ματιών των ασθενών, ενώ οι Χαλδαίοι επέλεγαν τους πολεμιστές τους από τα μάτια τους. Κινέζοι και Ιάπωνες γνώριζαν πώς να ανακαλύπτουν ασθένειες παρατηρώντας την ίριδα, το ασπράδι, την κόρη και τα βλέφαρα.

Τι είναι η ιριδολογία;


Ανάπτυξη της έννοιας σε σχέση με τη Φυσικοπαθητική και Ρεφλεξολογια

 

Η επιστήμη της Ιριδολογίας βασίζεται στην ανάλυση των πιο πολύπλοκων δομικών ινών όλου του σώματός μας, την ίριδα. Ο Ιριδολόγος μπορεί να πει από τα διάφορα σημάδια της ίριδας (του έγχρωμου μέρους του ματιού) την κατάσταση των διαφόρων οργάνων και των διαφόρων συστημάτων, όπως: του πεπτικού, του αναπνευστικού κ.λπ.

Κάθε όργανο αντικατοπτρίζει τη φυσική του κατάσταση σε ένα ειδικό σημείο της ίριδας. Αυτά τα σημεία  αντιπροσωπεύουν μια πλήρη εικόνα της ακεραιότητας του σώματος. Η φύση, μας έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τη φυσική κατάσταση κάθε οργάνου μέσω της ίριδας, μεταβιβάζοντας πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας κάθε οργάνου στο έγχρωμο μέρος του ματιού μας.

Πράγματι, κάθε όργανο αντανακλά πληροφορίες στην ίριδα.

Η επιστήμη της ιριδολογίας προσδιορίζει τις οξείες, υποοξείες, χρόνιες και καταστροφικές φάσεις των οργάνων του σώματος που καταγράφονται σε αντίστοιχα σημεία της ίριδας. Η ιριδολογία προσφέρει μια μοναδική προοπτική στον τομέα της προληπτικής εναλλακτικής ιατρικής.

 

Η Ιριδοσκόπηση δεν είναι ιατρική διάγνωση ούτε την αντικαθιστά, μπορεί όμως να συμβάλλει σε αυτήν, αναλύοντας το γενετικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο πιθανώς να στηρίζεται μια πάθηση. Στόχος της ιριδοσκόπησης είναι η ανίχνευση - διερεύνηση - διαπίστωση, γενετικά προκαθορισμένων προδιαθέσεων, που στη γλώσσα της λειτουργικής ή εναλλακτικής ιατρικής ονομάζονται ιδιοσυγκρασία - ιδιοσυστασία.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες προδιαθέσεις οι οποίες με τις κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργούν μελλοντικά παθήσεις. Δεν υπάρχουν γενετικά τέλειοι οργανισμοί.​ Η ορθόδοξη μέθοδος αναλυτικής διάγνωσης που χρησιμοποιεί η Κλασική Ιατρική σήμερα είναι πολλές φορές δύσκολο να προσδιορίσει τι πρόκειται το σώμα μας και τα διάφορα όργανα να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

 

Οι κλασικές μέθοδοι βασίζονται στην εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων. Η ίριδα μπορεί να μας δείξει ένα πρόβλημα στα αρχικά του στάδια ή στην έναρξή του, πολύ πριν εμφανιστούν συμπτώματα ασθένειας. Με αυτή τη γνώση και πληροφορία μπορεί να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα υγείας το οποίο είναι ραμμένο στα μέτρα του ασθενούς, εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση της ασθένειας. Μέσω των περισσότερων διαγνωστικών τρόπων είναι δύσκολο να καθορίσουμε αλλαγές στις ίνες όπως πραγματικά συμβαίνουν στα διάφορα μέλη και όργανα του σώματός μας.

 

Μέσω αυτής της επιστήμης έχουμε μια μέθοδο, η οποία μπορεί στην πραγματικότητα να μας βοηθήσει να μελετήσουμε τις αλλαγές που προκύπτουν. Έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε απ’ το μάτι τις αλλαγές των ιστών των διαφόρων οργάνων, όπως στην πραγματικότητα γίνονται, επιδεινώνοντας ή βελτιώνοντας την υγεία μας.

Εκείνο που πραγματικά κάνει την ιριδολογία να εξέχει είναι το γεγονός ότι ελέγχουμε κατευθείαν τον ασθενή, μπορούμε να του πούμε αν βελτιώνεται η υγεία του ή εάν η κατάσταση του χειροτερεύει. Υπάρχει επίσης και ένας αυτοέλεγχος του ίδιου του ιριδολόγου ως προς το εάν δίνει τις κατάλληλες συμβουλές στον ασθενή. Όταν ο ασθενής ακολουθήσει τις συμβουλές του ιριδολόγου και δεν βλέπουμε ενδεικτικές αλλαγές βελτίωσης στην ίριδα, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ο ιριδολόγος αυτοελέγχει τις γνώσεις του. Δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις κληρονομικές τάσεις του ασθενούς.

Η ιριδολογία εξελίσσεται διαρκώς και υπάρχει τόση αλήθεια και γνώση γραμμένη στις ίριδες των ανθρώπων που είναι αδύνατον εξετάζοντας μια ίριδα να αναφερθούμε σε όλες τις λεπτομέρειες.

Η ιριδολογία μπορεί να προσδιορίσει κληρονομικές τάσεις και αδυναμίες, δομικές κληρονομικές καταστάσεις και την ικανότητα λειτουργίας ενός οργάνου.

 

Μέσω της ιριδολογίας μπορεί να ειπωθεί αν κάποιο άτομο είναι αναιμικό και σε πιο βαθμό υπάρχει αυτή η αναιμία, παρόλο που ο ακριβής «χαρακτηρισμός» του αίματος δεν μπορεί να προσδιοριστεί από την ίριδα. Μπορούμε να προσδιορίσουμε την εποικοδομητική ικανότητα του αίματος, όχι από την υφή του αίματος, αλλά από την πλευρά ικανότητας να κυκλοφορεί το αίμα στα διάφορα μέλη και όργανα του σώματός μας, στην προσπάθεια του να επανορθώσει, να θεραπεύσει και να αντικαταστήσει φθαρμένους ή ακόμη κατεστραμμένους ιστούς. Μπορούμε να προσδιορίσουμε τη νευρική ενέργεια, κατά πόσο οι ιστοί ανταποκρίνονται στη θεραπευτική δύναμη των νευρικών ώσεων, ακόμη και την κληρονομούμενη ικανότητα κυκλοφορίας του αίματος.

Η ικανότητα κυκλοφορίας του αίματος είναι πολύ σημαντική στην επανόρθωση των ιστών του σώματός μας. Υπάρχουν άτομα με καλή ποιότητα αίματος που είναι πολύ άρρωστα και άλλα με λιγότερο καλή ποιότητα αίματος που μπορεί να αισθάνονται καλά. Επίσης, μπορούν να προσδιοριστούν προβλήματα πιέσεων που έχουν μηχανική φύση, όπως είναι οι πτώσεις κ.λπ.

 

Επιπλέον, μπορούν να φανούν πολλές άλλες καταστάσεις, όπως: οργανικές και λειτουργικές αλλαγές, κληρονομικές αδυναμίες και πως ανταποκρινόμαστε στο περιβάλλον μας. Προβλέπει επίσης την ανάπτυξη πολλών καταστάσεων πολύ πριν αυτές εμφανιστούν σε συμπτώματα.

Ο Γερμανός Ιατρός και ερευνητής Βάλτερ Λάνγκ διακήρυξε ότι οι νευρικές ίνες του αυτόνομου νευρικού συστήματος από κάθε όργανο αδένα και ιστό του σώματος, επεκτείνονται μέχρι το θάλαμο, υποθάλαμο του εγκεφάλου μας και καταγράφουν τη φυσική τους κατάσταση.

Αυτές οι καταγραφές σύμφωνα με τον Λανγκ μεταφέρονται μέσω του οφθαλμικού τμήματος μέσω του τριδυμικού γαγγλίου στα κινητικά νεύρα της δομής των ιστών της ίριδας.

Οι αλλαγές αυτές των ώσεων (ωθήσεις) οι οποίες διευθύνονται από τα κινητικά νεύρα θα πρέπει να είναι υπεύθυνες για τις αλλαγές που συμβαίνουν στη δομή των ιστών της ίριδας και είναι υπεύθυνα για τις βαθμιαίες αλλαγές που συμβαίνουν στις ίνες της ίριδας και στη στιβάδα της, με συνέπεια την εμφάνιση οργανικών βλαβών και άλλων ενδεικτικών σημείων με τα οποία οι ιριδολόγοι είναι πολύ εξοικειωμένοι.

 

Είναι καλό να σημειωθεί εδώ ότι ο ιριδολόγος δεν κάνει διάγνωση ασθενειών ούτε δίνει φάρμακα, χρησιμοποιεί μεθόδους εναλλακτικής φυσικής και αφαρμάκου προσέγγισης της υγείας. Δίνει έμφαση σε φυσικές μεθόδους προληπτικής αγωγής, ώστε να οδηγήσει τον άνθρωπο στο να ζει κατά τέτοιον τρόπο που όσο είναι δυνατόν να μην αρρωσταίνει.

 

Η ιριδολογία δίνει μια σαφή εικόνα της φυσικής κατάστασης της υγείας ολόκληρου του οργανισμού. Μπορούμε να γνωρίζουμε βλέποντας την ίριδα αν το άτομο φρόντιζε την υγεία του ή αν αδιαφορούσε για αυτήν. Ακόμη πριν λίγους μήνες νέες τεκμηριωμένες μελέτες με νέα επαναστατικά στοιχεία γνώσης στον τομέα της ιριδολογίας παρουσιάστηκαν.

Η ιριδολογία έχει φθάσει στο σημείο εκείνο, στο επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι φυσιολογικές και παθολογικές αλλαγές οι οποίες συμβαίνουν στο σώμα μας καταγράφονται στην ίριδα. Έχουμε διαπιστώσει ότι θεραπευτικά λευκά σημάδια εμφανίζονται στην ίριδα καθώς τα όργανα τα οποία νοσούν, επανέρχονται στην κατάσταση της υγείας.

Με την πολυετή μου εμπειρία στον τομέα της ιριδολογίας έχω διαπιστώσει ότι δεν επαρκούν τα χρόνια που έχει σπουδάσει κάποιος ιριδολογία σε κάποια σχολή ή πανεπιστήμιο, χρειάζεται πολύ εξάσκηση, πείρα, μελέτη, μεγάλη πείρα, έρευνα, απεριόριστο ενδιαφέρον και αγάπη για την επιστήμη της ιριδολογίας και για το συνάνθρωπο.

 

​Είναι τιμή μας που το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιριδολογίας προσφάτως έλαβε χώρα στην Αθήνα, υπό την επίσημη αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και συμμετείχαν πολλοί ομιλητές από διάφορες χώρες.

Επικοινωνήστε με το Χειροπρακτικό - Φυσικοπαθητικό Αλέξανδρο Μανωλίδη για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ένα ραντεβού στο χώρο του, στην Αθήνα.

Copyright

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, διανομή, μετάδοση, λήψη (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του κ. Μανωλίδη Αλέξανδρου.

 

Σε περίπτωση κατά την οποία ο Αλέξανδρος Μανωλίδης συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για τη ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού μας τόπου.