Αλέξανδρος Μανωλίδης

Χειροπρακτικός σπονδυλικής στήλης (Spineworks)
Φυσικοπαθητικός - Ιριδολόγος – Ρεφλεξολόγος

ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Ολιστική ενότητα σώματος, διάνοιας και πνεύματος.

Η φυσικοπαθητική (naturopathy) διδάσκεται σε διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη. Έχει δε σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο. Ένα από αυτά είναι το University of Natural Medicine και το National College of Natural Medicine.

 

Η φυσικοπαθητική (naturopathy) εφαρμόζει φυσικές μεθόδους και δεν δίνει φάρμακα. Περιλαμβάνει περισσότερα από νηστεία, διαιτολογία, υδροθεραπεία και ασκήσεις. Στη φυσικοπαθητική (naturopathy) συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένες φυσικές μέθοδοι αγωγών, όπως: η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός κ.ά. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται σύγχρονες μέθοδοι του βιοσυντονισμού.

Η τεχνολογική ανάπτυξη, η περιβαλλοντολογική ρύπανση του πλανήτη, η κακή διατροφή και το στρες (άγχος) παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποβάθμιση της υγείας μας.

 

Ο φυσικοπαθητικός (naturopath) βλέπει τον άνθρωπο σαν μια ολιστική ενότητα σώματος, διάνοιας και πνεύματος. Η φυσικοπαθητική είναι επιστήμη πανεπιστημιακού επιπέδου και έχει σαν αντικείμενο την εναλλακτική αγωγή υγείας, καθώς δεν κάνει διαγνώσεις ασθενειών ούτε δίνει φάρμακα, αλλά χρησιμοποιεί μεθόδους εναλλακτικής φυσικής και αφαρμάκου προσέγγισης της υγείας.

 

Όπως είπε και ο Ιπποκράτης, ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και η αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους. Κατά τον Ιπποκράτη, ο ιατρός υποβοηθάει τη θεραπευτική δύναμη της φύσης και έτσι ο ασθενής αντιμετωπίζεται με μια εντελώς διαφορετική οπτική.

Πώς αντιλαμβάνεται η Φυσικοπαθητική τον άνθρωπο και τις παθήσεις του;

 

Όπως αναφέραμε, ο φυσικοπαθητικός (naturopath) βλέπει τον άνθρωπο σαν μια ολιστική ενότητα σώματος, διάνοιας και πνεύματος και χρησιμοποιεί ένα εύρος εναλλακτικών μεθόδων. Μπορεί συχνά με επιτυχία να εντοπίσει μια προδιάθεση του σώματος πριν την εμφάνιση οξείας ασθένειας και να προσφέρει την κατάλληλη αγωγή, καθώς και αλλαγή στις ζωτικές σημασίας συνήθειες του ατόμου.

 

Η αυξανόμενη αναγνώριση της φυσικοπαθητικής παγκοσμίως στην Ευρώπη, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία προσφέρει ένα ακόμη αξιόλογο εργαλείο στα χέρια της πάσχουσας ανθρωπότητας.

Επικοινωνήστε με τον Χειροπρακτικό - Φυσικοπαθητικό Αλέξανδρο Μανωλίδη
για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ένα ραντεβού στον χώρο του, στην Αθήνα.