ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (NATUROPATHY)

Ο Οστεοπαθητικός, Χειροπράκτης και Φυσικοπαθητικός (Naturopath), Ευστράτιος Μανωλίδης, ασκεί στο Kέντρο της Αθήνας, την Οστεοπαθητική, Χειροπρακτική και Φυσικοπαθητική.

Η φυσικοπαθητική (naturopathy) διδάσκεται σε διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη. Έχει δε σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο. Ένα από αυτά είναι το University of natural medicine και το National College of Natural Medicine

Η Φυσικοπαθητική (naturopathy) εφαρμόζει φυσικές θεραπείες και δεν δίνει φάρμακα. Περιλαμβάνει περισσότερα από νηστεία, διαιτολογία, υδροθεραπεία και ασκήσεις. Στην Φυσικοπαθητική (Naturopathy) συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένες φυσικές μέθοδοι αγωγών όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός και η βοτανοθεραπεία. Επίσης συμπεριλαμβάνονται σύγχρονες μέθοδοι του βιοσυντονισμού.

Η τεχνολογική ανάπτυξη, η περιβαλλοντολογική ρύπανση στον πλανήτη, η κακή διατροφή και το στρες (άγχος) παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποβάθμιση της υγείας μας.

Ο Φυσικοπαθητικός (naturopath) βλέπει τον άνθρωπο σαν μια ολιστική ενότητα σώματος, διάνοιας και πνεύματος. Η Φυσικοπαθητική είναι επιστήμη πανεπιστημιακού επιπέδου και έχει σαν αντικείμενο την εναλλακτική αγωγή υγείας, δεν κάνει διαγνώσεις αθενειών ούτε δίνει φάρμακα, χρησιμοποιεί μεθόδους εναλλακτικής φυσικής και αφαρμάκου προσέγγισης της υγείας. Όπως ειπε και ο Ιπποκράτης, ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και η αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους. Κατά τον Ιπποκράτη ο ιατρός υποβοηθεί την θεραπευτική δύναμη της φύσης και έτσι ο ασθενής αντιμετωπίζεται με μια εντελώς διαφορετική οπτική.

Ο Φυσικοπαθητικός (naturopath) χρησιμοποιεί ένα εύρος εναλλακτικών μεθόδων. Μπορεί συχνά με επιτυχία να εντοπίσει μια προδιάθεση του σώματος πριν την εμφάνιση οξείας ασθένειας και να προσφέρει την κατάλληλη αγωγή καθώς και αλλαγή στις ζωτικής σημασίας συνήθειες του ατόμου.


Πως αντιλαμβάνεται η Φυσικοπαθητική τον άνθρωπο
και τις παθήσεις του

Ο Φυσικοπαθητικός (naturopath) βλέπει τον άνθρωπο σαν μια ολιστική ενότητα σώματος, διάνοιας και πνεύματος. Χρησιμοποιεί ένα εύρος εναλλακτικών μεθόδων. Μπορεί συχνά με επιτυχία να εντοπίσει μια προδιάθεση του σώματος πριν την εμφάνιση οξείας ασθένειας και να προσφέρει την κατάλληλη αγωγή καθώς και αλλαγή στις ζωτικής σημασίας συνήθειες του ατόμου.

Η αυξανόμενη αναγνώριση Φυσικοπαθητικής παγκοσμίως στην Ευρώπη, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία προσφέρει ένα ακόμη αξιόλογο εργαλείο στα χέρια της πάσχουσας ανθρωπότητας.

image-172271-banner2.jpg?1468307236086

Επικοινωνία


Ευστράτιος Μανωλίδης D.O., D.C., N.D., Φυσικοθεραπευτής,
Δρ. Οστεοπαθητικής, Χειροπρακτικής, Ιριδολογίας και Φυσικής Αφαρμάκου Θερααπευτικής,
Λεωφόρος Κηφισίας 18 Αμπελόκηποι, 1ος όροφος, 11526, Αθήνα, Τηλ.: 210 77 77 563


Επισκεφτείτε μας στην σελίδα μας στο Facebook

Που θα μας βρείτε


Το Κέντρο Οστεοπαθητικής, Χειροπρακτικής και Φυσικοθεραπείας βρίσκεται στο ύψος Λ. Κηφισίας 18 (πλησίον Λ. Αλεξάνδρας). Δίπλα στο θέατρο «Άνεση» απέναντι από το Carrefour. Στο τέρμα Αμπελοκήπων.